Želite slišati več?

Želite slišati več?

Za Gospodom, svojim Bogom, hodite in Njega se [polni spoštovanja] bojte; Njegove zapovedi izpolnjujte in Njegov glas poslušajte (ubogajte), Njemu služite in Njega se držite. (5 Mojzes 13,5)

Če pričakujemo, da bomo slišali Boga, moramo prisluhniti Njegovemu glasu. Prav tako moramo hitro ubogati, če Ga želimo pogosto slišati. Naša občutljivost na Njegov glas v našem srcu lahko naraste s poslušnostjo in upade z neposlušnostjo. Neposlušnost povzroči še več neposlušnosti, poslušnost pa vodi k večji poslušnosti.

Pridejo dnevi, ko se zbudimo in vemo, da bomo imeli »mesen dan«. Dan začnemo z občutkom trmoglavosti in lenobnosti, jezni, razdraženi in občutljivi. Naše prve misli so: Želim, da me danes vsi pustijo pri miru. Ne bom pospravljal/-a, ampak grem nakupovat. Prav tako se ne bom držal/-a zdravega prehranjevanja, ampak bom cel dan jedel/-la, kar si bom poželel/-a – in nočem, da mi kdorkoli karkoli reče o tem.
Ob takih dnevih se moramo nekaj odločiti. Lahko sledimo takim občutkom, lahko pa molimo: »Bog, prosim, pomagaj mi – in to hitro!« Naši občutki se lahko podredijo oblasti Jezusa Kristusa, če Ga le prosimo, naj nam pomaga uravnati in urediti naše drže.

Zelo dobro poznam »mesene dneve«; vem, da lahko začnemo s slabim ravnanjem in to se še poslabša. Ko se enkrat vdamo sebični naravnanosti in sledimo svojemu mesu, je ostanek dneva videti kot smuk, vse gre le še navzdol. Vsakič ko ubogamo svojo vest, odpremo okno, ki ga Bog lahko uporabi, da nas vodi po svojem Duhu. Vsakič ko ubogamo Božji glas, spustimo več svetlobe za naslednjič. Ko enkrat okusimo radost poslušnosti Bogu, ne bomo več želeli živeti brez tega.

BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Danes si ne dovolite imeti »mesenega dneva«.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon