Živeti brez dolga

Nikomur ne bodite ničesar dolžni, razen da ljubite drug drugega … (Rimljanom 13,8)

Pomembno je, da razumemo, da je bitka za naše finance v resnici duhovna bitka. Sovražnik nas skuša, da zapravljamo več, kot si lahko privoščimo. Tako lahko pritiska na nas in nas odvrača od hoje z Bogom.

Moramo si postaviti cilj, da bomo uživali življenje, za katero je Jezus umrl, da nam ga omogoči – življenje pravičnosti, miru in radosti v Svetem Duhu. Tega ne moremo narediti, če nas stiska in onemogoča finančni dolg.

Možno je živeti brez dolga, ko uporabljamo svetopisemska načela o upravljanju denarja. Moj mož Dave pravi, da nas bo Bog blagoslovil, če se bomo naučili živeti znotraj omejitev oziroma prihodkov, potem pa bo razširil naše meje in bomo imeli več. Evangelij po Luku 19,17 nam pravi, da je Bog zadovoljen, ko smo zvesti in zaupanja vredni v malih stvareh. In ko smo taki, nam bo dal oblast nad večjimi stvarmi.

Zato se ne ujemite v past, ko poskušate živeti »več«, kot vam je Bog zaupal. Varujte se zadolževanja tako, da ostajate znotraj svojih meja … Potem pa opazujte, kako jih Bog širi.

Kratka molitev

Gospod, želim zmagati v duhovni bitki glede financ, zato nočem živeti v dolgovih. Ne bom se vdal skušnjavi, da bi potrošil to, česar nimam. Namesto tega bom raje zvest znotraj meja, ki si mi jih Ti dal.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon