Življenje brez prepirov

Začeti prepir je kakor odjeziti vodo [iz razpoke v jezu]; zato opusti spor, preden se sproži. (Pregovori 17,14)

Prepir je eno glavnih orožij, ki jih sovražnik uporablja proti kristjanom. Prepričana sem, da so tri stvari, ki nas odprejo duhu prepira.

  1. Naša usta: Napačne besede, izrečene ob napačnem času, prav gotovo lahko zanetijo uničujoč požar. Več napačnih besed ko polagamo na ogenj, večji postane. Kako zaustavimo ogenj? Eden od načinov je, da odstranimo gorivo.
  2. Naš ponos: Čeprav nas napačne besede odprejo za prepir, je ponosno srce tisto, ki noče biti tiho v zameno za mir. Ponos zahteva, da imamo mi zadnjo besedo, toda Beseda pravi, da to privede do uničenja (gl. Pregovori 16,18).
  3. Naša mnenja: Pogosto lahko zapademo v prepir, ko poskušamo druge prepričati, da je naše mnenje pravilno. Ko spoznamo, da se moramo še veliko naučiti, ne pa vsiljevati svojega mnenja, če ni treba, bomo začeli pridobivati znanje, ki ga potrebujemo.

Sovražnik bo vedno poskušal vtihotapiti prepir v naše življenje. Odločite se, da boste počastili Boga in druge tako, da odklanjate prepir in namesto tega iščete mir, enotnost in razumevanje.

Kratka molitev

Sveti Duh, pomagaj mi, da se bom varoval prepirov. Tebi izročam svoje besede in mnenja. Želim si živeti brez prepirov v medsebojnih odnosih.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon