Življenjska nujnost

Življenjska nujnost

Za eno prosim Gospoda, to iščem, si želim in [nenehno] potrebujem: da bi prebival v Gospodovi hiši [v Njegovi prisotnosti] vse dni svojega življenja, da bi gledal in zrl Gospodovo lepoto [prijetno privlačnost in očarljivo ljubkost] in premišljeval, motril in jo preiskoval v Njegovem templju. (Psalm 27,4)

Če si želimo slišati Boga, potem Ga moramo iskati, to mora biti naša prioriteta. David je povzel življenjski pogoj v današnjem verzu. Želel si je Božje prisotnosti kot bistvene življenjske potrebe.

Davidu se je ponujalo veliko možnosti, da uspe in si pridobi samozavest. Okrepljen z Božjo prisotnostjo je ubil strašljivega velikana z nič več kot pračo in petimi majhnimi kamni. Bog je izbral tega preprostega pastirja, da postane Izraelov kralj, čeprav je bil najmlajši moški v družini. Posledično sta njegova slava in bogastvo ponujala vse, za kar bi večina mislila, da prinaša zadovoljstvo.

David si je prizadeval za še več Boga celo po tem, ko je okušal Božjo prisotnost na mnogo načinov. To bi nas moralo voditi do spoznanja, da moramo še naprej neprestano iskati Boga, ne glede na to, koliko zmag smo že užili. Konec koncev je celo David moral še pobliže spoznati Boga.

Mnogi si želijo Božjega vodstva, a nočejo odložiti drugih stvari, da bi slišali Njegov glas. David pa je vse, kar si je želel, zožil na samo eno stvar – več Boga vse dni svojega življenja. Prepričana sem, da je edino, kar lahko poteši hrepenenje znotraj nas, da danes še globlje spoznamo Boga kakor včeraj.

BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Iščite »več Boga« v svojem življenju – danes in vsak dan.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon