Življenjsko pomembno kot srčni utrip

Kajti tisti, ki živijo po mesu, naravnavajo svoj um na mesene stvari, tisti pa, ki živijo v skladu z Duhom, na stvari Duha. (Rimljanom 8,5)

Za vernike je pravi način razmišljanja tako pomemben, da brez njega preprosto ne moremo živeti. Prav tako kot srčni utrip je življenjsko pomemben, saj je mnogo naših težav zakoreninjenih v vzorcih napačnega razmišljanja, ki ne temeljijo na resnici.

Pravo razmišljanje je posledica rednega, osebnega druženja z Bogom v molitvi in Besedi. Za nas je pomembno, da se spoprimemo z dejstvom, da se naše življenje ne bo uredilo, dokler se ne bo uredilo naše razmišljanje, saj naše misli obrodijo sad. Kadar premišljujemo dobre misli, obrodimo dober sad. Kadar premišljujemo slabe misli, obrodimo slab sad.

Dlje ko služim Bogu in proučujem Njegovo Besedo, bolj spoznavam, kako pomembno je, da se zavedam, kaj se dogaja v mojih mislih. Kamor gredo misli, tja gre človek. Nenehno bdenje nad mislimi je edini način, da jih bomo kdaj sposobni uskladiti z Božjo besedo in zmagati v bitki s sovražnikom.

Kratka molitev

Sveti Duh, pokazal si mi, da je pravi način razmišljanja življenjsko pomemben. Iskal/-a Te bom in redno proučeval/-a Tvojo Besedo, da bom lahko premišljeval /-a prave, dobre misli.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon