Zmaga, ki jo imamo v Jezusu

Mi pa lahko gledamo Jezusa …, ovenčanega s slavo in častjo, ker je pretrpel smrt, da bi po milosti (nezasluženi naklonjenosti) Boga [do nas grešnikov] On okusil smrt za vsakogar. (Hebrejcem 2,9)

Sveto pismo pravi, da je Jezus okusil smrt za nas. Tako ni treba nam okusiti večne smrti, saj je On plačal kazen za naš greh in nam dal dar večnega življenja. To pa je vredno veselja!

Zaradi Kristusovega vstajenja in zmage nad smrtjo je vsako novo jutro nova priložnost za nas, da uresničujemo v praksi zmago, ki jo imamo v Kristusu. Prepričana sem, da bi se pekel moral stresti, ko kristjani zjutraj vstanemo. Demoni bi morali trepetati, ko spoznajo, da smo kristjani budni!

Prav to se bo zgodilo, ko bomo dojeli, kdo smo v Kristusu, in bomo razumeli, kakšno avtoriteto imamo v Njem. Smo vojaki v Božji vojski. V Njem imamo oblast, avtoriteto!

Jezus je porazil greh in smrt. Zdaj moramo dosledno živeti v avtoriteti in zmagi, ki nam jo je zagotovil. Tu smo izjemno nevarni sovražniku Boga!

Kratka molitev

Bog, hvala za zmago, ki jo imam v Tebi. Pomagaj mi, da vsak dan napredujem v razumevanju cene, ki si jo plačal zame, da lahko živim v vsej avtoriteti in zmagi, ki ju imaš zame.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon