Zmagovalna kombinacija

Zmagovalna kombinacija

Srečen (blagoslovljen, zavidanja vreden) je človek, ki najde (dobro in Božjo) modrost, in človek, ki si pridobi razumnost [izhajajočo iz Božje besede in življenjskih izkušenj]. (Pregovori 3,13)

Eden izmed mojih najljubših načinov, kako slišati Boga, je splošno sprejeta modrost in zdrava pamet. Modrost razpozna resnico v določeni zadevi, medtem ko zdrava pamet dobro presodi, kaj storiti s to resnico. Modrost pojmujem kot nadnaravno, ker se je ne moremo naučiti od ljudi; je dar od Boga.

Mnogim omikanim, inteligentnim ljudem primanjkuje modrosti in zdrave, kmečke pameti. Božja Beseda pravi: »Če pa komu od vas manjka modrosti, naj jo prosi od Boga, ki jo vsem radodarno in v obilici daje, brez očitkov in sramotenja, in dana mu bo« (Jakob 1,5).
Začudena sem, koliko ljudi misli, da morajo nehati uporabljati zdravo pamet, da bi bili »duhovni«. Duhovni ljudje ne lebdijo ves dan nekje v nebesih; živijo v resničnem svetu in se spopadajo z resničnimi težavami na stvarne načine. Potrebujejo resnične, stvarne odgovore kot vsi drugi – in te odgovore lahko najdemo v Božji besedi in so nam razodeti po Svetem Duhu.

Mi seveda iščemo in Bog govori, ampak On je Duh Modrosti in ne bo nam rekel, naj naredimo nekaj, kar ni modro. Mnogokrat prosimo Boga, naj nam spregovori in naj nas vodi, a četudi nam ne da posebne besede iz Svetega pisma in ne spregovori na naše srce, moramo še vedno vsakodnevno živeti in se odločati. Bog nam ne bo narekoval vsake majhne odločitve, daje pa nam modrost in zdravo kmečko pamet – in to dvoje je zmagovalna kombinacija.

BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Če boste res iskali, bo Bog zagotovo govoril.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon