Znebite se nerealnih pričakovanj

… Nihče ni [bistveno in prav moralno] dober razen enega, Boga. (Marko 10,18)

Nerealna pričakovanja lahko hitro ukradejo naš mir in radost. Običajno si želimo popoln dan s popolnimi ljudmi, da smo popolnoma srečni v svojem popolnem malem svetu, ampak vsi vemo, da stvarnost ni taka. V resnici je samo Bog popoln, vsi ostali pa smo v izgradnji.

Hudič ve, kaj krade naš mir. Prevara nas, da se razburimo, ko se naša nerealna pričakovanja izjalovijo.

Potem ko sem leta dovoljevala hudiču, da je kradel moj mir, sem končno dojela: Življenje ni popolno in stvari, ki jih nismo niti načrtovali niti želeli, se zgodijo. Tako je postala moja nova drža misel: Dobro, to je življenje! Ugotovila sem, da me stvari ne potrejo, če jim ne dovolim, da pritisnejo name.

Vsakdo se mora spoprijeti z nevšečnostmi, ampak mi se lahko spoprimemo z njimi in se izognemo slabi naravnanosti. Zapomnite si, da je samo Bog popoln. Učite se zaupanja Vanj. Vedno vas lahko vodi preko razočaranj, vas krepča in vam pomaga, da obdržite svoj mir.

Kratka molitev

Gospod, samo Ti si popoln. Tako vesel sem, da čeprav se ljudje izneverijo in okoliščine izjalovijo, se Ti nikoli ne. Namesto da upam v stvari, ki bodo razočarale, se odločam za življenje miru, ki pride samo takrat, kadar upam Vate.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon