Biti testiran

Biti testiran

‘’Nek se prekine zloća bezbožnička, a pravednika potpomozi, jer Ti ispituješ srca i utrobe, Bože pravedni!’’ —Psalam 7:9

Život je pun izazova koji testiraju našu odlučnost i veru u Boga. Bez obzira da li se suočavamo sa nadolazećom pretnjom ili sa svakodnevnim gnjavažama, kvalitet našeg karaktera će redovno biti testiran.

Bila bi velika greška prevideti činjenicu da Bog testira naša srca, emocije i misli. Šta znači biti testiran? To znači staviti osobu u situaciju pod pritiskom i videti da li će se ponašati onako kako treba. Da li će popustiti pod pritiskom stresa? Da li će se ponašati onako kako smatra da može?

Bog isto čini sa nama.

Da li si bio testiran danas? Ključno je da nastaviš da veruješ Bogu, čak i kada ne razumeš situaciju. Verovati Bogu znači da će ponekad postojati pitanja bez odgovora, ali ako budeš nastavio napred, uprkos sumnjama, On će te izgraditi i učiniti jakim.


Početak molitve

Gospode, kada budem testiran želim da budem spreman da te sledim bez obzira na sve. Pokaži mi kako da ti svakodnevno verujem, čak i kada se suočavam sa pitanjima bez odgovora.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon