Blagosiljajte svoje neprijatelje

Blagosiljajte svoje neprijatelje

‘’Blagosiljajte one koji vas gone: blagosiljajte, a ne kunite.’’ —Rimljanima 12:14

Svi znamo da je ispravno oprostiti, čak i kada je to teško. Međutim, mali broj nas ide korak dalje od toga, a to je ono što Bog želi da uradimo.

Uobičajna zabluda je da je sve što treba da uradimo da donesemo odluku da oprostimo i da se naš posao tu završava. Ali Isus je rekao Blagosiljajte one koji vas kunu, i molite se Bogu za one koji vas vređaju. (Luka 6:28) Pored toga, Rimljanima 12:14 kaže da treba da blagosiljamo one koje nas progone i okrutno se ponašaju prema nama.

Treba aktivno da blagosiljamo svoje neprijatelje. Bog nas poziva da pružamo milost ljudima koji to ne zaslužuju. Zašto?

Kada oprostimo, dajemo mesta Bogu da nas isceli, ali iskreno, to ne utiče mnogo na osobu koja nas je povredila. Ali kada ih blagosiljamo, time tražimo od Boga da im donese istinu kako bi se i oni pokajali i doživeli istinsku slobodu koju On pruža. Opraštanje oslobađa tebe…blagosiljanje oslobađa tvoje neprijatelje.


Početak molitve

Bože, zahvaljujem ti što mi pomažeš da hodam u oproštenju, ali ne želim da se na tome zaustavim. Blagoslovi one koji su me povredili. Na isti način na koji si iscelio moj život, isceli i njihov kako bi doživeli Tvoju dobrotu i ljubav.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon