Bog će se pobrinuti

Bog će se pobrinuti

’’Gospod, koji me je izbavio iz lavljih i medveđih šapa, izbaviće me i iz šaka ovog Filistejca.’’ Prva Samuilova 17:37

U periodu krize, lako je pomisliti da se Bog ne brine. Sa ciljem da ojačaš svoju veru, razmotri sledeće biblijske tekstove u kojima je Bog izbavio svoju decu iz nevolje.

Prva Samuilova 17:37 govori o Davidu. David je znao da može da pobedi Golijata zato što ga je Bog već predhodno spasio od lava i medveda.

Danilo 3. glava govori o Sedrahu, Misahu i Avdenadu koji su odbili kraljevu naredbu da se poklone idolu i nastavili su da slave Boga. Zbog toga su bačeni u užarenu peć koja bila ugrejana sedam puta više od ostalih. Ali Gospod ih je u potpunosti izbavio odatle, toliko da se ni na dim nisu osećali! Čak je stajao tamo sa njima u vatri!

Danilo je još jedan primer Božije spremnosti da nas izbavi iz nevolje. On je bio bačen u lavlju jamu jer se molio Bogu. Gospod ga je sačuvao i ostao je nepovređen, dok su njegovi neprijatelji u potpunosti bili poraženi (vidi Danilo 6. glava).

Primećuješ li pravilnost u ovim situacijama? Kada Božiji ljudi iskorače u veri i urade ono što znaju da Bog želi od njih, Bog odgovara i daje im pobedu. On može da izbavi svoju decu iz svake situacije. Danas znaj da je Njegova moć da izbavlja veća od tvog problema.

Početak molitve:

Bože, iznova i iznova izbavljaš svoju decu iz nevolja, verujem da ćeš to i sada učiniti. Ti si više nego sposoban da se pobediš moju situaciju, zato verujem u Tebe.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon