Bog može da te oslobodi sramote

Bog može da te oslobodi sramote

’’Za dvostruku sramotu vašu, i što se pevaše: Rug je deo njihov, zato će u zemlji njihovoj naslediti dvojinom i imaće večnu radost.’’ Isaija 61:7

Da li ste se ikada zapitali kako je izgledao život Adama i Eve pre nego što su sagrešili?

Postanje 2:25 nam govori da su Adam i Eva bili goli, ali se nisu stideli. Verujem da, pored toga što nisu imali odeću, ovo znači da su bili potpuno otvoreni i iskreni jedan prema drugom – ne skrivajući se iza maski i ne igrajući nikakve igre. Bili su slobodni da budu ono ko jesu i nisu poznavali osećaj stida. Međutim, onda kada su sagrešili, sakrili su se i postideli (vidi Postanje 3:6-8)

Da Isus nije umro na krstu, svi bismo morali da živimo sa ogromnom sramotom zbog naših greha. Ali zbog Njegove žrte, čovečanstvo ima priliku da uživa u savršenoj slobodi sa drugim ljudima i sa Bogom.

Nažalost, većina nas još uvek živi sa teretom sramote, iako nam Božija Reč obećava i uverava nas da možemo da budemo slobodni od toga (vidi Isaija 61:7).

Bog može da te oslobodi sramote. Moli i traži od Njega da te oslobodi te sramote koja pokušava da se izgradi u tebi.

Početak molitve:

Gospode, primam slobodu od sramote koju si kupio na krstu. Nema više skrivanja i osećanja bezvrednosti. Izbrisao si moj greh i sada želim da živim slobodan i otvoren pred Tobom.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon