Bog odgovara na molitve pravednika

‘’Stoga, priznajte svoje grehe jedan drugom i molite se jedan za drugoga da budete izlečeni. Mnogo može delotvorna molitva pravednika.’’ Jakovljeva 5:16

Kada ljudi imaju poteškoće u svom molitvenom životu, oni misle da je to zato što su nepravedni i nisu sveti, pa pokušavaju da se bolje ponašaju, nadajući se da će im tad molitve biti uslišene.

Istina je da ako se rodimo ponovo, pravedni smo. Možda nećemo sve raditi kako treba; ali smo 100% pravedni kroz Hrista. Druga Korinćanima 5:21 kaže: ‘’Njega, koji nije učinio greh, Bog je radi nas učinio grehom. Da u njemu budemo Božija pravednost.’’ Postoji razlika između pravednosti i ‘’ispravnog’’ ponašanja.

Pravednost opisuje naše stajanje – položaj pred Bogom – zbog Hristove krvi. Mi ne možemo sebe da učinimo pravednim; jedino Isusova krv to može, kao da nikada nismo sagrešili. Bog nas gleda kao pravedne iako idalje grešimo. Pošto nas vidi kao pravedne, imamo pravo da se molimo i očekujemo da Bog čuje naše molitve i odgovori nam. Uvek daj najbolje od sebe da se ponašaš ispravno i radi to jer voliš Boga, ali zapamti da On čuje i odgovara na tvoje molitve zato što je On dobar, ne zato što si ti.

BOŽIJA REČ ZA TEBE DANAS: Božijom milošću si postao pravedan.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon