Bog radi kroz ljude

Bog radi kroz ljude

‘’I ne kao što se nadasmo nego najpre sebe predaše Gospodu i nama, po volji Božjoj.’’ —Druga Korinćanima 8:5

Jedno jutro, za vreme tihog časa, pita sam Boga: ”Kako možeš da gledaš svu ovu bol na zemlji – decu koja gladuju, trgovinu ljudima, genocide, nepravdu, degradaciju, siromaštvo – i da ne uradiš ništa povodom toga?

Nisam gunđala, niti ispitivala Božiji integritet, nisam ni bila sigurna kakav bi odgovor mogla da dobijem, ali sam ipak pitala.

U istom trenutku sam dobila odgovor: ”Ja radim kroz ljude, čekam da Moj narod ustane i učini nešto.”

Ti i ja samo zajedno deo vojske i tela Hristovog, gde je potrebno da svako uradi svoj deo posla kako bismo menjali svet. Bog želi da radi kroz nas, poziva nas da obučemo ljubav i počnemo da delujemo.

U Drugoj poslanici Korinćanima, u osmoj glavi, Pavle govori kako crkve u Makedoniji daju, govoreći: ‘’I ne kao što se nadasmo nego najpre sebe predaše Gospodu i nama (kao Njegovi agenti), po volji Božjoj (potpuno zanemarivši njihove lične interese; dali su se onoliko koliko je to bilo moguće; stavili su sebe na raspolaganje Božijoj volji).’’

Ovo me oduševljava, jer nisu dali smo svoj novac – dali su sebe. Bog nas poziva da živimo na isti način. Samo jedna osoba koja radi za Boga ima sposobnost da napravi vidljivu razliku. Dakle, kako ćeš se danas predati Bogu i biti Njegov agent?


Početak molitve

Gospode, pozivam te da radiš kroz mene. Biram da se odreknem sebičnosti i obučem u ljubav kako bi mogao da me koristiš u menjanju sveta.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon