Bog ti govori

Bog ti govori

‘’A kad dođe On, Duh istine, uputiće vas na svaku istinu; jer neće od sebe govoriti, nego će govoriti šta čuje, i javiće vam šta će biti unapred.’’ —Jovan 16:13

Izgleda kao prilično jasna stvar, ali verujem da ima mnogo ljudi koji se još uvek pitaju da li Bog zaista govori ljudima? Da li ste se vi zapitali da li vam se Bog nekad obratio? Biće vam drago da znate da je odgovor – da.

Pred kraj svog vremena na zemlji, Isus je rekao svojim učeniima : Još vam mnogo imam kazati; ali sad ne možete nositi. A kad dođe On, Duh istine, uputiće vas na svaku istinu; jer neće od sebe govoriti, nego će govoriti šta čuje, i javiće vam šta će biti unapred. (Jovan 16:12-13)

Kada je Isus izgovorio ove reči, obraćao se ljudima sa kojima je proveo predhodne tri godine.. a ipak je imao još mnogo toga da ih nauči. Ovo je zaista iznenađujuće, jer kada bih ja provela sa Isusom tri godine danonoćno, pomislila bih da znam sve što se može znati.

Ali Isus uvek ima još nešto da doda jer ćemo se uvek suočavati sa novim situacijama kroz koje On želi da nas vodi. Zbog toga nam je dat Sveti Duh – da možemo da čujemo Božiji govor, iako on fizički nije pred nama.

Kroz Hrista i silu Svetog Duha, Bog želi da ti govori svakog dana. Želi da te vodi korak po korak ka dobrim stvarima koje je pripremio za tebe.

Nebeski Otac će dati dar Svetog Duha svima koji Ga traže (vidi Luka 11:13). Želim ponovo da naglasim da svako od nas može čuti Božiji glas i biti vođen Svetim Duhom svakoga dana.

Da li slušaš?


Početak molitve

Gospode, tražim da budem vođen Duhom Svetim. Verujem da mi govoriš i želim da znam šta je to što imaš da mi kažeš.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon