Božija natprirodna blagonaklonost

Božija natprirodna blagonaklonost

‘’Gospod siromaštvo i bogatstvo daje, unizuje i uzvisuje.’’ Prva Samuilova 2:7

Postoji razlika između prirodne i natprirodne blagonaklonosti. Prirodna naklonost mora da se zasluži, a natprirodna je milosni dar od Boga.

Prva Samuilova 2:7 kaže: Gospod siromaštvo i bogatstvo daje, unizuje i uzvisuje. Savršeni primer ovoga je život Jestire. Bog je uzdigao iz nesigurnosti da postane kraljica čitave zemlje. Dao joj je blagonaklonost kod svih ljudi koje je srela, uključujući i kralja.

Jestira se predala zadatku da spasi sebe i svoj narod od Amana, koji je bio zao čovek i želeo da ih ubije. Možda se i bojala da ode kod kralja i zatraži mu da nešto učini povodom toga, ali je znala da ima naklonost od Boga i pristupila je sa potpunim pouzdanjem u Njega.

I mi bismo, kao Jestira, trebali da živimo u slobodi koja dolazi od života u Božijoj naklonosti. Bez obzira na okolnosti u našem životu, veruj u Božiju natprirodnu blagonaklonost. Bez obzira koliko stvari beznadežno mogu da izgledaju, Bog može da te uzdigne. Ako je tvoj život u Njegovim rukama, obasjava te svetlost Gospodnja.

Početak molitve:

Bože, ne oslanjam se na prirodnu naklonost koja mora da se zasluži, želim da živim u Tvojoj natprirodnoj blagonaklonosti. Kada je moj život u Tvojim rukama, znam da možeš da me uzdigneš.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon