Božija Reč je moćna!

Božija Reč je moćna!

’’Ne ispuštaj ih iz vida, čuvaj ih u srcu. Jer one su život onome ko ih nađe i zdravlje celom čovečijem telu.’’ Priče 4:21-22

Biblija nije obična knjiga. Reči na njenim stranicama su kao lek našoj duši. Ima moć da promeni tvoj život zato što postoji život u Reči!

Kada otkriješ snagu i istinu Božije Reči, počećeš da vidiš promene u svom životu koje samo ova istina može da donese. Naučićeš kako da prepoznaš laži koje neprijatelj pokušava da upotrebi protiv tebe.

Ako si tek počeo da čitaš Bibliju ili si zastrašen njome, nemoj da misliš da treba sve da pročitaš odjednom ili da odmah sve razumeš. Budi strpljiv. Važno je da počneš i budeš istrajan u čitanju. Jer svaki put kada čitaš Bibliju i razmišljaš o onome što čitaš, učiš nešto.

Priče 4:20 kažu Sine moj, obrati pažnju na moje reči… Ovo je važno da razumemo jer je obraćanje pažnje više od čitanja – to znači meditirati nad Svetim Pismom i iznova razmišljati o njemu.

Dok provodimo vreme čitajući Božiju Reč bićemo ispunjeni životnom i isceljujućom snagom od Boga.

Početak molitve:

Bože, hvala ti za život kojim je nadahnuta tvoja Reč. Dok čitam Tvoju Reč, nauči me svim stvarima koje želiš da znam i unesi Tvoje isceljenje u moj život.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon