Brini se za svoje telo

Brini se za svoje telo

’’Jer, skupo ste kupljeni. Zato svojim telom proslavljajte Boga.’’ Prva Korinćanima 6:20

Neki od nas nisu naučili da vole svoje telo i da se dovoljno brinu o njemu. Da bismo to promenili, treba da se suočimo sa tri najveće prepreke zdarvom životu.

Ne znamo kako da se brinemo za svoje telo. Loše dijete, dezinformacije i brza hrana zbunili su ljude oko toga šta je zdrava ishrana i kako jesti pravu hranu u odgovarajućim količinama.

Naša slika o telu je iskrivljena medijima i reklamama. Bombardovani smo nedostižnim idealima lepote, dok je gojaznost rasprostavljena toliko da se gotovo smatra normalnom pojavom. Moramo ponovo da otkrijemo kako zaista izgleda zdrava osoba.

Vežbanje je gotovo zastarelo. Izmislili smo toliko pogodnosti da često živimo potpuno bez vežbanja. Čak i ne hodamo ukoliko ne moramo! A istina je, dobar deo našeg blagostanja zavisi od vežbanja.

Ukoliko se suočavaš sa ovim preprekama, odluči danas da nećeš ostati poražen. Bog nam govori da se brinemo o našim telima i On će nam uvek pomoći da radimo stvari koje nas on poziva da činimo. Zato odluči da ćeš se osloniti na Božiju snagu i da ćeš živeti zdraviji način života.

Početak molitve:

Bože, želim da ti služim svojim telom i da želim zdrav način života. Verujem da mogu da se promenim kroz Tvoju silu koja radi u meni.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon