Budi Božiji glasnik!

Budi Božiji glasnik!

‘’Jer koji je rad da živi i da vidi dane dobre, neka zadrži jezik svoj od zla, i usne svoje, da ne govore prevare.’’ —Prva Petrova 3:10

Kada biste razumeli moć reči koje izgovarate, možda biste pomelili način na koji živite.

Usta su moćna alatka, za Boga isto koliko i za neprijatelja. Drugim rečima, možete se služiti pozitivnim, ohrabrujućim rečima, ili negativnim i mračnim.

Sigurna sam da niko ne želi da bude Sotonin glasnik. Jezik se može koristiti za izgovaranje blagoslova ili prokletstva, i to ne samo u našem životu,  već i u životu drugih ljudi. Ovo sam shvatila na sopstvenom primeru, postojali su dani kada je sve što sam rekla bilo negativno.

Ali, Duh Sveti me je naučio kako da koristim neverovatnu silu Božije Reči. Naučila sam kako da se obraćam planinama, a ne da govorim o njima. Drugim rečima, naučila sam da primenim istinu Božije Reči na svoje okolnosti i vremenom sam počela da uočavam pozitivne i trajne rezultate.

Usta su kao olovka, a srce je papir. Kada nešto iznova ponavljate, prodire u vas i to postajete. I to nije nešto što treba da pokušavate, to je ono što vi jeste.

Radije ću biti Božiji glasnik, nego Sotonin. Želim da izgovaram Njegovu istinu i da uživam u životu.

Prva Petrova 3:10 kaže jer koji je rad da živi i da vidi dane dobre, neka zadrži jezik svoj od zla, i usne svoje, da ne govore prevare. Želiš li da vidiš dobre dane? Onda upotrebi svoja usta da govoriš Božije blagoslove u svoj život.


Početak molite

Gospode, svestan sam da su moja usta snažno oružije koje može biti upotrebljeno za Tebe ili za neprijatelja. Predajem svoja usta Tebi. Pokaži mi kako da Tvoju istinu izgovaram u svoj život i život drugih ljudi.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon