Budi jedan korak ispred đavola

‘’Blago čoveku koji strpljivo podnosi iskušenje. Jer, kada postane prekaljen, primiće venac života, koji je Bog obećao onima koji ga vole.’’ Jakovljeva 1:12

Verujem da je razumevanje iskušenja i agresivno odupiranje jedini način da budeš jedan korak ispred đavola. Jakov 1:12 kaže Blago čoveku koji strpljivo podnosi iskušenje. Podneti iskušenje znači proći kroz iskušenje bez odustajanja – nadmašiti đavola.

Podneti takođe znači proći kroz vreme iskušenja, ne dopuštajući da iskušenje promeni tvoj stav ili posvećenost. Isus se nikada nije ponašao drugačije prema ljudima dok je bio u iskušenju, kada smo duhovno zreli možemo da sledimo Njegov primer.

Isus dobro razume šta znači biti iskušan. Ponekad dopušta da se suočimo sa iskušenjima kako bismo postali svesni sopstvenih slabosti i da nam je potrebna Njegova pomoć da ih prevaziđemo. Jedini način da imaš sve ono što Isus želi da imaš je da budeš ono ko te je On stvorio da budeš. A ta zrelost dolazi kroz nevolje i iskušenja.

Zato budi odlučan u svom strpljenju i ustani pred iskušenjem Božijom milošćiu. Tada ćeš biti jedan korak ispred đavola.

Počekat molitve:

Duše Sveti, verujem da si sa mnom u vreme iskušenja, zato mogu da stojim snažno i da budem uvek jedan korak ispred đavola.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon