Budi odlučan!

Budi odlučan!

‘’A pre svega, braćo moja, ne zaklinjite se ni nebom, ni zemljom, ni ma kojim drugom zakletvom. Neka vaše ‘’da’’ bude ‘’da’’, a vaše ‘’ne’’ bude ‘’ne’’, da ne budete osuđeni.’’ Jakov 5:12

Neodlučnost je nesrećno stanje i sigurno nije plod jednostavnog života. Apostol Jakov je rekao da je neodlučan čovek nestabilan na svim svojim putevima.

Biti neodlučan zbog straha da ćeš doneti pogrešnu odluku te nigde neće odvesti. Šta misliš, koliko vremena gubimo u svojoj neodlučnosti?

Često se trudimo da donesemo pravu odluku onda kada samo treba da izaberemo nešto i stojimo iza toga.  Možda je ovo suviše jednostavan primer, ali razmisli: Kada ujutru svojiš ispred svog ormara i gledaš u svoju odeću, jednostavno odabreš nešto i obučeš. Ne vraćaš se ponovo da biraš jer bi zakasnio na posao!

Dozvoli mi da te ohrabrim da počneš da donosiš odluke bez naknadnog ispitivanja sebe ili brige da li si doneo dobru odluku. Nemoj da budeš neodlučan jer sumnja u ispravnost odluke nakon što je doneseš će ti ukrasti užitak u svemu što radiš. Donesi najbolje odluke što možeš i veruj Bogu za dobre rezultate.

Početak molitve:

Duše Sveti, hvala ti što si mi pokazao da neodlučnost ne vodi nikuda. Pomozi mi da moje ‘’da’’ bude ‘’da’’ i da moje ‘’ne’’ bude ‘’ne’’. Znam da ne mogu pogrešiti kada odluke donosem najbolje što mogu i verujem Tebi za dobre rezultete.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon