Budi slobodan da misliš pozitivno

Budi slobodan da misliš pozitivno

„Jer on je onakav kakko u sebi misli.“ —Priče Solomunove 23:7

Ovaj odlomak Pisma nam govori koliko je važno da mislimo pozitivno o sebi. Ne možeš da voliš život ako stalno razmišljaš na negativan način. Ako imaš problem sa ovim, ohrabrujem te da radiš na promeni svog načina razmišljanja. Otkrila sam da je najbolji način da počnem pozitivno da razmišljam da tražim pomoć od Boga – i da je tražim često.

Najteži deo oslobađanja od negativizma jeste priznati da imamo problem i tražiti pomoć od Boga. Ali kada jednom to učinite, možete nadvladati, jer ste, prema Bibliji, nova osoba u Hristu. (vidi Drugu Korinćanima 5:17)

Mnogi ljudi se boje da se nadaju jer su mnogo puta bili povređeni. Njihova životna filizofija je: ’’Ako ne očekujem da će se nešto dobro dogoditi, neću se razočarati.’’

To je način na koji sam ja nekada razmišljala. Doživela sam mnogo razočarenja i plašila sam se da budem pozitivna. Kada sam počela da proučavam Reč i verujem Bogu, shvatila sam da moja negativna razmišljanja moraju da prestanu.

Treba da razmišljamo pozitivno u svakoj situaciji. Ako prolaziš težak period, očekuj da će Bog stvari izvesti na dobro. Kao hrišćani, vreme je da se borimo za svoje misli jer nam se um neće automatski složiti sa Božijim planovima.

Ohrabrujem te da vreme provodiš čitajući Njegovu Reč i upoređujući je sa svojim misaonim životom. Daj Bogu vremena da ti pomogne da svoje misli uskladiš sa Njegovim. Meni je pokazao kako da budem pozitivna osoba, pokazaće i tebi.


Početak molitve

Bože, priznajem da se borim sa negativnim mislima i da mi je potrebna tvoja pomoć. Uskladi moje misli sa tvojom Rečju. U svakoj situaciji me podsećaj da ćeš stvari izvesti na moje dobro.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon