Budi sumnjičav prema sumnji

Budi sumnjičav prema sumnji

’’sve štiti, sve veruje, svemu se nada, sve trpi.’’ Prva Korinćanima 13:7

Prva Korinćanima 13:7 nam daje jasnu sliku šta zaista znači voleti ljude. Iskreno mogu reći, da nije lako biti poslušan ovim stihovima.

Dok sam odrastala, učili su me da budem oprezna i da nikome ne verujem. Ali razmišljanje o osobinama ljubavi i shvatanje da ljubav uvek veruje najbolje mi je pomoglo da promenim način razmišljanja.

Sumnja radi protiv svih osobina kvalitetnog odnosa. Poverenje i vera donose radost životu i pomažu da se odnosi razvijaju do svojih maksimuma, a sumnja sakati odnose i uništava ih.

Istina je da ljudi nisu savršeni, i da naše poverenje može biti iskorišćeno, ali generalno, prednosti gledanja najboljeg u ljudima će nadmašiti svako negativno iskustvo.

Ako se boriš sa sumnjom, seti se da imamo predivnog Duha Svetog koji je u nama i uvek nas podseća kada naše misli krenu u pogrešnom smeru. Zamoli ga da misli sumnje pretvori u misli ljubavi.

Početak molitve:

Bože, razumem da stalna sumnja i nepoverenje štete mojim odnosima sa drugima. Pokaži mi kako da otvorim svoje srce za druge i kako da verujem najbolje u svakoj situaciji.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon