Budi u svetu, ne od njega

Budi u svetu, ne od njega

‘’Ne molim da ih uzmeš sa sveta, nego da ih sačuvaš od zla. Oni nisu od sveta, kao što ni ja nisam od sveta.’’ Jovan 17:15-16

Danas mnogo ljudi živi preopterećeno, dovodeći sebe do krajnjih granica. Kao rezultat toga, nalaze se na ivici sagorevanja – žive sa svim vrstama stresa, pritisaka, obeshrabrenja i negativnosti. Ali dobra vest je da, kao Hrišćani prema Jovanu 17, iako živimo u svetu, nismo od sveta. Ne moramo da budemo u skladu sa svetskim sistemom i da se ponašamo kao svet. Naš stav i pristup treba da budu potpuno različiti.

Svet na poteškoće reaguje uznemirenošću i obeshrabrenjem, ali Isus je u Jovanu 14:27 rekao da ne dozvolimo da nas uznemire. Ovaj stih pokazuje da naš stav može da bude drugačiji.

Primetila sam da ispravan stav i pristup u potpunosti mogu da preokrenu situaciju. Pravi stav otvara vrata Bogu da natprirodno radi i pomogne nam. Ispravan stav je ono što nam omogućava da budemo u svetu, ali ne od njega, čak iako smo okruženi njime.

Zapamti, zato što smo u Hristu imamo snagu da se suočimo sa izazovima na siguran i miran način.

Početak molitve:

Bože, rekao si da iako sam u svetu, ne moram biti od njega. Danas biram stavove i način razmišljanja koji su tebi ugodni. Čak i usred ovog sveta, biram da odgovaram Tvojim mirom i Hristovim umom.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon