Čekajući sa iščekivanjem

Čekajući sa iščekivanjem

’’Molite – i daće vam se; tražite – i naći ćete; kucajte – i otvoriće vam se.’’ Matej 7:7

Da li se moliš za neku situaciju u tvom životu i čekaš da se dogodi proboj? Pitaš li se zašto još uvek nema odgovora? Da li se osećaš kao da ti izmiče pobeda?

Ponekad kada se dugo molimo za neku situaciju u našem životu a odgovora nema, jednostavno naučimo da živimo sa tim. Nastavljamo sa svojim poslom, pitajući se da li će Bog ikada poslati odgovor. Ali Bog čuje te molitve i sprema odgovore iako mi to ne vidimo. Naša situacija može da se promeni – brzo, bez najave!

Do tada, možemo pasivno ili aktivno da  čekamo. Pasivna osoba odustaje, dok se sa druge strane, aktivna osoba nada, verujući da je odgovor blizu i da će stići svakog časa. Njegovo uverenje nije prazno. Srce mu je puno nade, očekuje da će njegov problem biti rešen svakog trenutka. Svakog jutra se budi očekujući da će dobiti svoj odgovor. Možda će čekati dugo i nastaviće da se pita sve dok, odjednom, Bog ne preokrene sve.

Početak molitve:

Bože, želim da čekam sa iščekivanjem, ne pasivno. Neprestano ću u molitvi tražiti proboj, znajući da ćeš ga doneti u pravo vreme.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon