Čuvati svoje srce

Čuvati svoje srce

’’Svom brižljivošću čuvaj srce svoje; jer iz njega izvire život!’’ —Priče Solomunove 4:23

Priče Solomunove 4:23 govore da čuvamo svoje srce iznad svega jer ono određuje tok našeg života. Razmisli o tome. Šta god da je u tvom srcu na kraju će se pojaviti u svakodnevnom životu. Šta god da je u unutra, na kraju će pronaći izlaz i svako će ga videti.

Zbog toga je veoma važno obratiti pažnju kojim stvarima dopuštamo da oblikuju naša srca.

Ne bih želela da nešto gadno, grešno i sebično pronađe put do moga srca i uništi moje odnose sa ljudima.

Veliki deo čuvanja srca znači naučiti kako da kontrolišemo sopstvene misli, reči i opšti pogled na svet. Ono što misliš postaje ono što govoriš. Ono što govorite utiče na to kako se osećate, a to se očituje u sveukupnom stavu.

To je ono što u svakodnevnom životu određuje kako ćemo se nositi sa svojim okolnostima – bez obzira da li imamo mir ili smo posrnuli u stresnoj situaciji. To određuje i način na koji odgovaramo drugima, bilo da je sa empatijom i razumevanjem ili sa arogancijom i osuđivanjem, pogotovo ako se ne slažemo sa tom osobom!

Možete pronaći način da vaše misli ne utiču na vaše reči i stavove ali smatram da je mnogo lakše imati svete misli.

Provedite vreme u Božijem prisustvu i neka Sveti Duh ispuni vaše srce svojom dobrotom.


Početak molitve

Gospode, želim da moje srce bude ispunjeno mislima i željama koje su od Tebe. Dok provodim vreme u tvojoj prisutnosti usresređen samo na Tebe, znam da će se moje srce promeniti na bolje, utičući pozitivno i na ostatak mog života.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon