Da li si osveštan sud?

Da li si osveštan sud?

’’Ako dakle ko očisti sebe od ovog, biće sud za čast, osvećen, i potreban domaćinu, pripravljen za svako dobro delo.’’ —Druga Timotiju 2:21

Biblija nas poredi sa krhkim, zemljanim posudama (vidi Drugu Korinćanima 4:7). Napravljeni smo od gline, poput kamenine oblikovane na lončarskom točku (vidi Isaija 64:8). Prema Postanju 2:7, Bog je stvorio Adama iz praha zemlje, o tome govori i Psalam 103: Jer zna građu našu, opominje se da smo prah.

Iako smo slabi i nesavršeni, kada ispunjavamo svoje posude (sebe) Božijom Rečju, postajemo posude blagoslova koje su spremne da se izlivaju za Njegovu upotrebu. Svi smo dragoceni za Gospoda – On čak koristi ljude koji su kao napukli lonci!

Ali pre svega, u potpunosti treba da budemo posvećeni pred Bogom. Druga Timotiju 2:21 nas podseća: Ako dakle ko očisti sebe od ovog (od onoga od čega je nečist i odvoji se od pokvarenih uticaja) , biće sud za čast, osvećen, i potreban domaćinu, pripravljen za svako dobro delo.

Kada postanemo osveštani, Bog će učiniti neverovatne stvari kroz naš život.


Početak molitve

Gospode, tvoj sam. Želim da budem spreman da me koristiš. Ppredajem se Tebi, želim da budem ispunjen Tvojom Rečju, spreman za sve dobre stvari koje imaš za mene.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon