Da li zaista veruješ Bogu?

‘’Zato, draga moja braćo, budite čvrsti, nepokolebljivi, uvek obilujte Gospodnjim delima, znajući da vaš trud nije uzaludan u Gospodu.’’ Prva Korinćanima 15:58

Sposobnost da budemo nepokolobljivi ukazuje na poverenje u Gospoda. Razmisli o tome: ako bih rekla ‘’verujem Bogu, a ostala zabrinuta i uznemirena, onda ne verujem Bogu zaista. Ako bih rekla: ‘’Verujem Bogu’’, a zatim potonula u depresiju i očaj, onda ne verujm Bogu zaista. Ako kažem da verujem Bogu a brinem se i gubim svoju radost onda ne verujem Bogu zaista. Kada zaista verujemo Bogu, u stanju smo da uđemo u njegov odmor i dopustimo našim srcima da se nastane na mestu nepokolebljivog poverenja u Njega. Neprijatelj neće u potpunosti otići, ali nam više neće biti glavni problem.

Sve dok smo na zemlji i dajemo sve od sebe da volimo Boga i služimo mu, neprijatelj će se boriti oko nas. Deo Božijeg plana za naš duhovni rast uključuje razvijanje duhovnih mišića tako što se odupiremo neprijatelju. Apostol Pavle je to dobro razumeo, pa se nije molio da ljudi nikad ne budui u nevolji; molio se da budu nepokolebljivi i uporni, i da zaista veruju Bogu. Bog želi da uđeš u Njegov mir i On će raditi za tvoje dobro.

BOŽIJA REČ ZA TEBE DANAS:

Veruj Bogu, zaista mu veruj.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon