Danas možeš pobediti

Danas možeš pobediti

‘’Težnja tela je smrt, a težnja Duha život i mir.’’ Rimljanima 8:6

Upravo sada, ti i ja smo usred rata. Radi se o duhovnom ratovanju, borimo se protiv vladara ovog mračnog sveta i protiv zlih duhova (vidi Efescima 6:12). Potrebno je da imamo um Svetog Duha da bismo dobili bitku.

Nažalost, postoje mnogi verinici koji deluju telesnim umom. Ali ako želimo da živimo na način koji može promeniti svet, onda treba da prestanemo da živimo po telu i da počnemo da živimo u Duhu.

Svako od nas neprestano treba da se prilagođava, da želje tela stavlja pod kontrolu Svetog Duha i da ne dopustimo da naše emocije i milsi vladaju nad nama. Pismo objašnjava da duh vodi rat protiv tela, i da telo vodi rad protiv duha, tako da su neprestano nastrojeni jedan protiv drugog.

To je rat! Đavo nas mrzi, neprestano se trudi da se prepustimo telu.

Na kraju, ti odlučuješ ko će pobediti u tvom životu. Dobra vest je da ne moraš da budeš podložan svom telu. Možeš živeti u Duhu. Možeš da držiš svoje telo u skladu sa Njegovom voljom. Danas možeš pobediti!

Početak molitve:

Bože. Želim da pobedim danas. Želim da imam um Svetog Duha koji znači život u miru. Izabrao sam Tvoga Duha danas. Pomozi mi da svoje telo držim u skladu sa Tvojom voljom.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon