Dar pravednosti

Dar pravednosti

‘’Nego i radi nas kojima će se uračunati, koji verujemo u Onoga koji je iz mrtvih vaskrsao Isusa, našeg Gospoda.’’ —Rimljanima 4:24

Jedno od prvih otkrivenja koje mi je Bog dao u Reči bilo je o pravednosti. Po ”otkrivenjem” podrazumevam nešto što razumete do te mere da postaje deo vas. Znanje nije samo na nivou uma, već je i u srcu. Uvereni ste u istinu. Pravednost je Božiji dar koji nam je dat. Pripisuje nam se zahvaljujući tome što verujemo u ono što je Bog učinio za nas preko svog Sina, Isusa Hrista. Isus, koji nije sagrešio, postao je greh da bismo mi bili opravdani i pravedni pred Bogom (2. Korinćanima 5:21). Đavo, više od svega, ne želi da hodamo u stvarnosti u kojoj smo pravedni pred Bogom. On želi da se osećamo nesigurno, posramljeno, krivo i otuđeno od Boga kako bismo se odaljili od Njega umesto da uživamo u bliskosti sa Njim. Isus želi da znamo da smo opravdani pred Bogom zbog onoga što je On učinio za nas. Želi da uživamo u Njemu i životu sa Njim. Primi Božiji dar oproštenja, milosti i pravednosti i kreni na put slobode i radosti.


Možeš doživeti otkrivenje dara pravednosti tako što ćeš razmišljati o Božijoj Reči i verovati u ono što ona govrori o tome ko si u Hristu.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon