Deo Hristove slave

Deo Hristove slave

’’Smatram, naime, da naša stradanja nisu ništa u poređenju sa slavom koja će se u nama otkriti.’’ Rimljanima 8:18

Kao Hrišćanima, sviđa nam se misao da smo deo Hristove slave, ali šta je sa tim što smo deo i Njegovih stradanja? Isusova žrtva nam je dala dar večnog i izobiljnog života dok smo na zemlji. Ali Biblija nas uči da ponekad moramo da patimo u teškim periodima ukoliko želimo da budemo deo Hristove slave. Da li je patnja vredna toga? Prema Rimljanima 8:18, itekako jeste!

Skloni smo da verujemo da patimo zbog svojih okolnosti, i da ako bismo se promelili, mogli bismo da postupamo ispravno. Ali Bog želi da budemo zreli i stabilni i da se ponašamo ispravno čak i kada naše okolnosti nisu dobre. Postoje različiti nivoi vere, vrlo često želimo da koristimo svoju veru da se oslobodimo svih patnji. Božiji plan je da pređemo na više nivoe vere koji će nas sprovesti kroz životne izazove.

Prečesto previđamo Božiju moć. Isus je u Jovanu 16:33 obećao da će nam dati svoj mir i snagu tokom životnih iskušenja i nevolja koji su nam potrebni da ih nadvladamo. Ohrabrujem te, ukoliko prolaziš kroz trenutke patnje, Isus će ti dati snagu da prođeš kroz to, postaćeš deo Njegove slave koja će se objaviti!

Početak molitve:

Gospode, Rimljanima 8:18  kaže da moje današnje patnje nisu ništa u poređenju sa slavom koja dolazi. Hvala ti za Tvoj mir i snagu koju mi daješ da prođem kroz svaku patnju koja mi se dogodi.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon