Dobre stvari dolaze

Dobre stvari dolaze

‘’A ja sam vam rekao: ‘’Ne tresite se od straha, ne bojte ih se. Gospod, vaš Bog, koji ide pred vama, boriće se za vas kao što je naočigled vama činio u Egiptu.’’ —Ponovljeni zakon 1:29-30

Da li se svakom danu raduješ i očekuješ dobre stvari ili se svako jutro budiš sa strepnjom? Neko možda strepi od odlaska na posao, od vožnje u saobraćaju, čišćenja kuće ili rada sa teškim ljudima. Strepnja je oblik straha koji đavo koristi da nam ukrade radost i spreči nas da uživamo u životu. Ona nas sprečava da živimo po Božijoj volji i primamo Njegove blagoslove. Strepnja nas agresivno napada i može da nas savlada. Ako dopustiš da se negativne milsi i osećanja nastane u tvoj um, to će ti ukrasti radost i mir. Ali možeš da veruješ da će ti Bog pomoći u svemu što radiš. Daće ti milost koja će ti pokazati da stvar od koje si strepio nije toliko strašna. Veruj da Isus ide ispred tebe i krči put za tebe. Kada ti se zadatak čini pretežak i neprijatan, nemoj da se plašiš. Ako ćeš ga svakako obaviti, onda uživaj u njemu! Kao hrišćani, možemo pronaći smisao i radost čak i u neprijatnim okolnostima jer je Bog sa nama. Sa Njim možemo da uživamo usred nepovoljnih uslova. Naša radost dolazi od Onoga koji je u nama, a ne od onoga što nas okružuje.

Ako usmerimo svoj um ka tome, možemo da uživamo u svemu što radimo. Tamo gde nas Bog vodi, On će obezbediti sve što je potrebno.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon