Dogovaranje sa supružnikom

‘’Jer, gde je dvoje ili troje okupljeno u moje ime, tamo sam ja među njima.’’ Matej 18:20

Biblija govori da postoji moć u dogovoru. Ovo je posebno tačno u braku. Moj suprug Dejv i ja imamo potpuno drugačiji karakter. Ipak, Bog nas je svaki dan sve više i više zbližavao da smo počeli slično da razmišljamo i da želimo iste stvari. Još uvek imamo drugačije karaktere, ali sad vidim da je Bog sa svrhom objedinio naše razlike.

Ako želiš da imaš da imaš dobar brak i dobar zajednički molitveni život onda se moraš slagati sa svojim supružnikom. Veliko pitanje je: Kako par koji se ne slaže može naučiti da se slaže? Dogovor se postiže kada ljudi prestanu da budu sebični. Sebičnost je fokus na samog sebe. Ključno je da se brinete o tome šta je drugoj osobi potrebno, da budete spremi da se ponizite i učinite sve što možte da ispunite te potrebe.

Kada se ovo desi, možete zajedno živeti u slozi pred Gospodom, i gde god se dvoje ili troje okupe u Njegovo ime, Bog je sa njima. Zato izaberi da sa svojim supružnikom budeš u slozi i jedinstvu pred Gospodom.

Početak molitve:

Bože, želim da budem u slozi u svom braku. Pomozi nam oboma da živimo nesebično kako bismo zajedno mogli da rastemo u Tebi.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon