Doživeti Božiji mir kroz život u sadašnjem trenutku

Doživeti Božiji mir kroz život u sadašnjem trenutku

‘’Ovo vam kazah, da u meni mir imate. U svetu ćete imati nevolju; ali ne bojte se, jer ja nadvladah svet.’’ Jovan 16:3

Neprocenjivo je imati smiren stav. Zauzimanje takvog stava govori da verujemo Bogu, i to snažno utiče na druge ljude. Ali, potrebno je vreme, usresređenost i Božija milost da bismo ostali dosledno smireni.

Veoma često je nivo našeg stresa povezan sa okolnostima. Pod stresom smo kada smo prezauzeti, ili kada se suočavamo sa finansijskim problemima ili kada se ne slažemo sa osobom koju volimo.

Da bismo nadvladali stres, potrebno je da naučimo da praktikujemo mir koji nam je dat kroz Isusovu pobedu.

Jedan od načina da stalno živimo u miru je da naučimo na živimo u sadašnjem trenutku. Mnogo vremena možemo posvetiti razmišljajući o prošlosti ili o tome šta nam donosi budućnost… ali ništa, zapravo, ne možemo postići ukoliko naš um nije usresređen na sadašnjost.

Biblija kaže da nam Bog daje milost za svaki dan našeg života. Verujem da je Božija milost sila koja nam daje snagu i čini nas sposobnim da uradimo ono što treba – i On nam je daje velikodušno, jer zna da nam je potrebna.

Svaki dan treba da kažemo: ‘’Bog mi daje Njegovu milost, radovaću se i biti zahvalan.’’

Ukoliko naučiš da veruješ Bogu u sadašnjem trenutku, primajući Njegovu milost kada ti je potrebna, možeš postati istinski mirna osoba – i to je silno.

Početak molitve:

Gospode, znam da si pobedio svaku prepreku, zato te molim da mi pomogneš da živim u miru koji mi pružaš. Nauči me kako da ti verujem u sadašnjem trenutku.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon