Drži misli zarobljene

Drži misli zarobljene

’’i svaku oholost koja se diže protiv spoznanja Boga i zarobljavamo svaku misao, da bude poslušna Hristu.’’ Druga Korinćanima 10:5

Kada započnemo proces obnavljanja svog uma, dogodiće se nekad da zabrljamo. Bog zna da nismo savršeni i On je uvek tu da nam pomogne da se vratimo na prvi put.

Nažalost, đavo takođe zna da nismo savršeni, i daje sve od sebe da nas to podseća na svakom našem koraku.

Možemo da služimo Bogu, da činimo dobro, da istupamo u veri i onda odjednom, bez ikakvog očiglednog razloga, dogodiće nam se dan ili nedelja kada ćemo doživljavati napade u svom umu. Sotona će nam reći da smo gubitnici, da nismo dovoljno dobri, da nas Bog ne voli…lista laži će se samo širiti.

Srećom, Božija Reč nam govori šta treba da radimo u ovakvoj situaciji. Druga Korinćanima 10:5 nam govori da svaku misao zarobljavamo da bude poslušna Hristu. Dakle, kada đavo pokuša da nas slaže, u Reči treba da pronađemo istinu koja opovrgava tu laž.

Kada nam se dogode ove stvari, ne treba da se obeshrabrimo. Hajde da ih dovedemo u liniju sa Božijom Reči. Pomaže svaki put!

Početak molitve:

Bože, neću dozvoliti da me laži i sumnje koje mi neprijatelj šalje skrenu sa puta. Umesto toga, verovaću u ovo što Tvoja Reč kaže.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon