Duh usvojensti

Duh usvojensti

‘’Niste, naime, primili duha robovanja, pa da opet strahujete, nego ste primili Duha usinjenja, kojim vičemo: ‘Aba, Oče!’’ —Rimljanima 8:15

Apostol Pavle nas uči da je Duh Sveti duh koji usvaja. Reč ”usvajanje” znači biti doveden u Božiju porodicu, iako ranije nismo bili povezani sa Bogom. Bili smo grešnici, odvojeni od Boga, ali Bog nas je po svojoj velikoj milosti otkupio i približio sebi kroz krv svog Sina. Znamo šta znači biti usvojen u svakodnevnom životu. Znamo da decu bez roditelja usvajaju ljudi koji ih odaberu i odgajaju kao svoju. Kakva je čast biti izabran od onih koji žele da nam pruže svoju ljubav. To je upravo ono što je Bog učinio za nas vernike u Hrista. Zbog onoga što je Isus učinio za nas na krstu, mi smo sada večno deo Njegove porodice, a Njegov Duh prebiva u nama i vapi Ocu. Bog Otac je još pre postanka sveta odlučio da će svako ko prihvati Hrista biti voljen i prihvaćen kao Njegovo dete. Odlučio da će usvojiti svakoga ko prihvati Isusa kao svog Spasitelja. Postajemo Božiji naslednici i zajednički naslednici sa Njegovim Sinom Isusom Hristom.


Kada znamo ko smo u Hristu, to nam daje hrabrosti da odlazimo pred Njegov presto i smelo tražimo ono što nam je potrebno.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon