Govori ono što Bog govori

Govori ono što Bog govori

’’Neprestano ponavljaj reči ove Knjige zakona. Dan i noć razmišljaj o njima, da bi mogao pomno da izvršavaš sve što je u njoj zapisano. Tada će ti biti dobro i bićeš uspešan.’’ Isus Navin 1:8

Bog nam govori da što više vremena provodimo čitajući i govoreći Njegovu Reč, više ćemo biti u stanju da vidimo dobre stvari u svom životu i imaćemo blizak odnos sa Njim. Čak nam je obećao da ćemo napredovati i biti uspešni! (vidi knjigu Isusa Navina 1:8).

Mogu da svedočim o tome jer sam prevazišla mnogo iskušenja i teških vremena verujući i ispovedajuči Božiju Reč.

Nešto silno se dešava kada izgovaramo Božiju Reč naglas. To je način da mislimo o dobrim stvarima, posebno kada ispovedamo ličnu veru kroz Pismo.

Divno je čitati Reč i primati je u svoje srce, ali kada je izgovaraš naglas, ispovedaš ono što Bog kaže i puštaš Njegovu silu u svoj život.

Ohrabrujem te da provedeš vreme čitajući Božiju Reč, usklađujući svoje misli sa njom. Takođe te ohrabrujem da je izgovaraš naglas. Možeš da promeniš svoj život tako što ćeš govoriti ono što Bog govori. Čitaj Božiju Reč danas i izgovaraj je naglas nad svojim životom.

Početak molitve:

Bože, želim da osetim svu snagu Tvoje Reči u mom životu. Dok je danas čitam i razmišljam o njoj, biram da je izgovaram nad svojim životom.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon