Granice imaju svrhu!

Granice imaju svrhu!

‘’Pribavi mudrost, pribavi razum; ne zaboravljaj i ne odstupaj od reči usta mojih. Nemoj je ostaviti, i čuvaće te, ljubi je, i hraniće te.’’ Priče Solomonove 3:5-6

Vežbanje samokonrole i samodiscipline, i uspostavljanje granica u našem životu su neke od najvažnijih stvari koje možemo da radimo.  Život bez discipline je život ispunjen nemarom.

Božija Reč postavlja neophodne granice kako bi nas držala u zoni Božije sigurnosti. Granice nam govore šta možemo da radimo, i šta je bolje da ne radimo, kako bismo ostali na sigurnom.

Kao hrišćanima, život na ivici nam ponekad deluje uzbudljivo. Sviđa nam se kako zvuči ‘’Da! To sam ja i živim na ivici!’’ Ovo je postao popularan način gledanja na život, ali budimo iskreni, Bog ne želi da živimo na ivici, jer ako živimo na ivici izgubićemo osećaj za učinjeni greh.

Autoputevi imaju linije, sa obe strane puta i jednu u sredini. Te linije nam omogućavaju sigurnu vožnju. Ako pređemo preko linije sa jedne strane puta, upašćemo u jarak, i ako pređemo preko linije u sredini, možemo da poginemo. Linije su postavljene sa svrhom, pomažu nam da budemo na sigurnom.

Tako je i u našem privatnom životu, kada imamo granice, osećamo se bolje i doživljavamo Božiji mir.

Ključ je u odlasku Božijoj Reči, gde je Bog postavio sve granice u okviru kojih treba da živimo. Neka Bog usmerava naš put svaki dan.


Početak molitve

Gospode, shvatam da su granice potrebne mom životu. Dok čitam Tvoju Reč, pomozi mi da zdrave granice primenim na svoj život.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon