Hodaj sa smelošću

Hodaj sa smelošću

‘’Opaki beži i kad ga niko ne goni, a pravednici su hrabri kao lav.’’ Izreke 28:1

Neki ljudi se usude da budu hrabri, dok se drugi sa poteškoćama bore da žive hrabro i odvažno kao voljena deca Božija. Imala sam taj problem sve dok mi Bog nije otkrio ključne stvari kako da živim odvažno i hrabo:

1.Odbij da živiš u strahu. Strah je kao epidemija u našem društvu. Biblija nam daje uputstva u Jevrejima 10:38 da živimo po veri, a ne u strahu.

2. Nisi gubitnik ako pokušavaš nove stvari koje ne uspevaju. Gubitnik si samo onda kada prestaneš da pokušavaš. Ne plaši se da načiniš grešku, i kada je napraviš, brzo se oporavi i nastavi dalje.

3. Nemoj da se porediš sa drugima. Živeti odvažno će postati nemoguće ukoliko se porediš sa drugima. Smelost i hrabrost dolaze kada prihvatiš sebe onakvog kakav jesi i trudiš se da budeš najbolja verzija sebe.

4.Budi spreman da preduzmeš akciju. Pretraži svoje srce i zapitaj se šta je ono što te Bog poziva da radiš – i onda to učini.

Moli se za ove ključne stvari i zamoli Duha Svetog da ti pomogne da po njima živiš. U Hristu, i Njegovoj milosti, možeš biti odvažan i hodati sa smelošću.


Početak molitve

Duše Sveti, želim da smelost bude jedna od mojih definišućih osobina. Pomozi mi da živim po ove četiri ključe stvari.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon