Hrabro pristupaj prestolu

Hrabro pristupaj prestolu

’’S pouzdanjem, dakle, pristupajmo prestolu milosti, da primimo milosrđe i nađemo milost kada nam zatreba pomoć.’’Jevrejima 4:16

Bog želi da nam odlazak kod Njega zbog dobijanja milosti (natprirodne i unutrašnje snage) postane navika. On želi da se oslanjamo samo na Njega.

Ali neprijatelj pokušava da nas laže, govoreći nam da nismo dovoljno dobri da bismo bili u Božijoj prisutnosti. Sotona pokušava da nas ubedi da smo previše grešni da bi Bog želeo bilo šta da ima sa nama.

Ali to nije ono što Božija Reč govori. Božija Reč kaže da nam je kao Njegovoj deci oprošteno, da smo otkupljeni i da slobodno možemo da pristupamo Njegovom prestolu. Prihvati danas ovu istinu i odluči da ćeš živeti po njoj.

Umesto da kažeš: ’’Ne osećam se kao da me Bog voli’’, ’’Ne osećam se ako da mi je oprošteno’’ ili ’’Ne osećam da imam budućnost’’, kaži: ’’Bog me voli i ništa me ne može odvojiti od Njegove ljubavi. Oprostio mi je i upravo sada mogu da dođem pred Njegov tron milosti sa sigurnošću da me on prihvata.’’

Svaki put kada se osećaš bezvredno i nedostojno, zapamti šta Božija Reč govori, i hrabro idi kod svog Nebeskog Oca. On nestrpljivo čeka da te primi.

Početak molitve:

Bože, hrabro pristupam Tebi jer Tvoja Reč kaže da mi je oprošteno i da uvek mogu da dođem Tebi. Hvala što mi opraštaš moje padove i hvala Ti za Tvoju milost koja mi pomaže u svakom trenutku kada mi je potrebna.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon