Hrabrost da budeš ono ko jesi

Hrabrost da budeš ono ko jesi

‘’U Boga, čiju reč hvalim, u Boga se uzdam. Neću se plašiti – šta mi može smrtnik?’’ Psalam 56:4

Da li si umoran od igranja igri, nošenja maski i pokušavanja da budeš nešto što nisi? Ne bi li voleo da budeš slobodan i prihvaćen baš takav kakav jesi, bez pritiska da budeš nešto drugo? Da li bi voleo da naučiš kako da prihvatiš svoju jedinstvenost i odupreš se pritisku da budeš kao svi ostali?

Ako želiš da prevaziđeš nesigurnost i budeš osoba koju te Bog poziva da budeš, moraš imati hrabrosti da budeš drugačiji. Postajemo nesrećni i depresivni kada odbacimo svoju jedinstvenost i pokušavamo da budemo slični drugima.

Bog želi da voliš i prihvatiš osobu koju je On stvorio da budeš, umesto što pokušavaš da ispuniš očekivanja drugih ili budeš ono što oni žele da budeš. Zapitaj se: da li ja ugađam Bogu ili ljudima? Istinski mir i radost u životu dolaze kada ugađamo Bogu, ne ljudima.

Bog je znao šta radi kada te je stvorio. Jedinstvena si osoba – koju je Bog predivno sazdao! Prihvati sebe kao novo stvorenje u Hristu Isusu i stekni sigurnost i samopouzdanje tako što ćeš otkriti ko si u Njemu.

Početak molitve:

Bože, neću se bojati čoveka. Želim da svoju sigurnost i pouzdanje pronađem u odnosu sa Tobom. Danas se usuđujem da budem jedinstvena osoba koju si Ti stvorio. Želim da udovoljavam Tebi.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon