Idi za mirom!

Idi za mirom!

’’Kloni se zla i čini dobro, traži mir i za njim idi.’’ Psalam 34:14

Zbog čega gubimo svoj mir? Zbog mnogo stvari – zbog kašnjenja, gužve u saobraćaju, prosipanja kafe.. zbog toga je važno ’’vežbati’’ hodanje u miru svakog dana. Na primer, treba da odlučiš kada je vreme da zaćutiš i ne budeš neko ko se da lako uvrediti. I treba da budeš u redu povodom toga što nećeš uvek biti u pravu.

Ne možeš samo da sediš i priželjkuješ mir, da priželjkuješ da će te đavo ostaviti na miru ili da će ljudi raditi ono što ti želiš. Biblija nam govori da aktivno težimo miru. Treba da odlučiš da ćeš ići za mirom.

Da bi Božija Reč bila plodonosna u našem živou, treba da bude posejana u srcu koje teži miru i stvara ga. Svi vernici imaju odgovornost da održavaju duh mira kako bi Bog mogao da radi u njima i kroz njih.

Da li tražiš proboj u svom životu, trudiš se, a on se ne dešava? Možda je zato što ne živiš u miru. Zato ti kažem – žudi za mirom, traži ga i idi za njim svom svojom snagom!

Početak molitve:

Gospode, ne mogu više samo da sedim čekajući da se mir dogodi sam od sebe. Želim da ga aktivno tražim. Pokaži mi kako da idem za Tvojim mirom.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon