Imati spreman um

Imati spreman um

‘’Tamo su ljudi bili plemenitiji od onih u Solunu, pa veoma spremno prihvatiše Reč. Svakodnevno su istraživali pisma da vide da li je tako.’’ —Dela 17:11

Biblija govori da treba da imamo spreman um. To znači da treba da imamo um koji je otvoren za Božiju volju za nas, šta god ona bila.

Imala sam priliku da ragovaram sa mladom devojkom moja je prolazila kroz bolan period nakon raskinute veridbe. Nije želela da se taj odnos završi, razmišljala je i nadala se da se i njen bivši verenik isto oseća. Savetovala sam je da bude otvorenog uma u slučaju da se to ne desi. Pitala me je: ”Pa, zar to ne znači biti negativan?” Ne, ne znači. Negativan način razmišljanja bi glasio: ”Moj život je gotov. Niko me više nikada neće želeti. Ostaću sama i jadna zauvek.” A pozitivan stav je: ”Tužna sam zato što se ovo dogodilo, ali verovaću Bogu. Moliću se da se naš odnos obnovi, ali više od svega želim Božiju savršenu volju. Ako ne ispadne onako kako želim, preživeću, jer Isus živi u meni. Biće teško, ali uzdam se u Gospoda. Verujem da će se na kraju desiti ono što je najbolje za mene.”

Teži da razmišljaš pozitivno u svakoj situaciji koja se dogodi. Bog je obećao da će izaći na dobro ono što se trenutno dešava u našem životu.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon