Iskorenjivanje problema

‘’Usprotivite mu se, čvrsti u veri, znajući da ista ovakva stradanja snalaze vašu braću po svetu.’’ Prva Petrova 5:9

Ako želiš velike i moćne stvari koje Bog ima za tebe, onda u potpunosti moraš iskoreniti negativan način razmišljanja i suočiti se sa tim. Jer dok se koreni ne uklone, nastaviće da proizvode loše plodove jedan za drugim.

Često provodimo svoj život baveći se lošim posledicama svog ponašanja, ali nikada ne idemo dovoljno duboko da iščupamo koren problema.

Kopati duboko i rešiti se lošeg korena je bolno, ali to je jedini način da se reši problem. Možemo ili trpeti bol koja je posledica promene i početi da radimo ono što je ispravno, ili možemo biti deo đavolskog plana i trpeti bol jer ostajemo u istom. Njegov cilj je da nas zauvek drži zaglavljene u svojim starim navikama.

Petar nam govori da budemo trezveni i da budno pazimo (vidi Prvu Petrovu 5:8-9). Moraš da izabereš da li želiš bol koja će te odvesti u novo carstvo slave ili želiš da zadržiš svoju staru bol i loše plodove koje ti donosi u život.

Odupri se đavolu i sledi Svetog Duha prema planu koji Bog ima za tebe.

Početak molitve:

Bože, potrebna mi je tvoja pomoć da pobedim Sotonin plan. Znam da je kopanje do samih korena problema bolno, ali ako će me to približiti Tebi, želim to da uradim. Ojačaj me da se oduprem Sotoni, pokorim Tebi i sledim te.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon