‘’Iskušani’’ da čine dobro

‘’Zato, ko misli da čvrsto stoji, neka pazi da ne padne.’’ Prva Korinćanima 10:12

Stvari koje nas uvlače u greh su kada imamo previsoko mišljenje o sebi i kada previše verujemo sebi. Ovakav stav je ohrabren od strane neprijatelja. Ponosimo se, mislimo da smo u redu, ali upravo tada nas Sotona iskušava i dešava se da padamo u greh.

Možda će te sledeća izjava iznenaditi, ali treba da znaš da  postoji i dobra vrsta iskušenja. Sotona nas iskušava da činimo loše, ali Bog nas na neki način iskušava da činimo dobro. Svaki put kada neprijatelj postavi loš izbor pred tebe, Bog uvek ima spreman jedan dobar.

Kada te preplavi iskušenje da sagrešiš, zapamti da Sveti Duh, koji je mnogo moćniji od neprijatelja, takođe želi da te preplavi ali na dobar način. Ako mu dopustiš, želi da utiče na tebe da uradiš velike stvari.

Bog pokušava da spasi naše živote. Želi da nas ojača, da bez obzira na to šta se desi, budemo zaštićeni pod Njegovim krilima. Kada te Bog iskušava da činiš dobro, najbolje što možeš da uradiš je da budeš poslušan.

Početak molitve:

Sveti Duše, želim da budem poslušan dobrim iskušenjima. Kada neprijatelj pokuša da me spotakne, pokaži mi Tvoju volju i put koji mogu da sledim.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon