Ispunjen mirom i radošću

Ispunjen mirom i radošću

‘’A Bog nade neka vas ispuni svakom radošću i mirom u veri, da silom Svetoga Duha imate nade u izobilju.’’ Rimljanima 15:13

Prošla sam izuzetno težak period pre nekoliko godina kada u mom životu uopšte nije bilo radosti i mira. Kad god bih pogrešila, brzo bih osudila sebe, bila sam ljuta jer nisam mogla da budem ‘’savršena hrišćanka’’.

Onda sam jednog dana naišla na poslanicu Rimljanima 15:13 A Bog nade neka vas ispuni svakom radošću i mirom u veri… To je bilo to. Shvatila sam!

Shvatila sam da sam upala u sumnju i neveru, dozvoljavajući đavolu da me muči negativnošću, ljutnjom i nestrpljenjem. U svemu tome sam zaboravila da verovanje Bogu i Njegovoj Reči donosi mir i nadu i nadvladava moje slabosti.

Božija Reč mi je dala odgovor. Isus me je toliko voleo da mi je oprostio ne samo grehe iz prošlosti, nego je gledao i u budućnost i oprostio mi sve moje trenutke slabosti koje bih tek pokazala. Ne moram da dozvolim Satani da se ušunja sa pitanjima i neverom, ne moraš ni ti.

Znaj da su danas mir, nada i radost pred tobom. Provedi vreme u Reči i neka ona učvrsti tvoju veru.

Početak molitve:

Gospode, svaki put kada počnem da verujem lažima neprijatelja, podseti me na istinu u Tvojoj Reči. Verujući u Tebe, primam mir i radost danas.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon