Istrajnost se isplati

Istrajnost se isplati

’’I ko god je radi moga imena ostavio kuće, ili braću, ili sestre, ili oca, ili majku, ili decu, ili njive, dobiće stostruko više i naslediće večni život.’’ Matej 19:29

U godinama kada smo Dejv i ja započeli službu, prošli smo kroz mnogo teških testova. Trebala sam da poradim na svom stavu. Trebalo je da zajedno poradimo na našem braku i načinu na koji trošimo novac.

Šest godina sam kupovala čarape i donji veš na garažnim rasprodajama. Bili smo potpuno slomljeni – a ja sam učila o Božijem bogatstvu u našim životima!

I ne samo to, tada nije bilo popularno da žena propoveda. Izgubili smo prijatelje, a pojedini članovi porodice nisu hteli ništa da imaju sa nama.

Bilo je teško, ponekad sam htela da odustanem. Ali danas mi je drago što sam ostala uz Boga jer postoje ljudi širom sveta kojima je pomognuto kroz ono što Bog čini kroz našu službu. Sveto Pismo nam u Mateju 19 govori da ćemo morati da ostavimo ’’važne’’ stvari kako bismo ga sledili. Tada nismo imali sve što smo mislili da nam treba, ali je kompromis na kraju više nego vredeo.

Istraj u svom hodu sa Bogom, čak i kada je teško. Ostani fokusiran na Njega, a sve će se isplatiti kada doživiš pobedu koji On ima za tebe.

Početak molitve:

Bože, ponekad je teško istajati u hrišćanskom životu, ali znam da se istajnost isplati. Hvala ti što mi daješ snagu koja mi je potrebna da nastavim dalje. Slediću te, jer Ti si sve što je važno.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon