Izaberi bolje misli i imaj bolji život

Izaberi bolje misli i imaj bolji život

‘’Život i smrt u vlasti su jezika, i koji ga vole, ješće njegov plod.’’ Priče 18:21

Ovi stihovi nam jasno govore da su život i smrt u vlasi reči koje izgovaramo. Mnogo je važno da naučimo da kontrolišemo svoj jezik, ali treba da budemo sigurni da to radimo na pravi način.

Mislim da mnogi ljudi pokušavaju da kontrolišu reči koje izgovaraju, ali ne rade ništa u vezi sa svojim mislima. To je poput čupanja vrha korova bez korena, kada koren nije iskopan, korov će se uvek vratiti. Nećeš uspeti da iskontrolišeš svoja usta, ako prvo ne naučiš da kontrolišeš svoj um.

Često smo u iskušenju i dolaze nam pogrešne misli, ali ne moramo da ih prihvatimo. Imamo izbor! Možemo svesno odabrati da ispravno razmišljamo, tako da možemo ispravno i da pričamo.

Možeš da imaš zdrave misli tako što ćeš da slušaš, čitaš, razmišljaš i razgovaraš o Bogu i Njegovoj Reči. Ono što je u tebi će izaći napolje. Kada svoj um puniš dobrim, pozitivnim, snažnim stvarima od Boga, snažne, izgrađujuće reči će prirodno uslediti.

Početak molitve:

Duše Sveti, želim da promenim svoje misli kako bih mogao da izgovaram izgrađujuće, pozitivne reči. Pomozi mi da obnovim svoj um Tvojom Reči, tako da moje reči budu Tebi ugodne.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon