Izdrži kao što je Isus

Izdrži kao što je Isus

’’Uprimo pogled u Začetnika i Usavršitelja vere, Isusa, koji je, umesto radosti koja je bila pred njim, podneo krst, prezrevši njegovu sramotu, i seo s desne strane Božijeg prestola.’’ Jevrejima 12:2

Uglavnom postoje dve strane svega. Krst ima dve strane: stranu raspeća i stranu vaskrsnuća. Isus je morao da izdrži jednu stranu da bi stigao do druge. Ali da nije izdržao, svi bismo idalje bili bez Spasitelja i gresi nam ne bi bili oprošteni.

Jevrejima 12:2 kaže da je Isus zbog radosti i dobijanja nagrade koja je na drugoj strana krsta – vaskrsenja – podnosio bol. Kao Isus, i mi treba da podnosimo teške stvari. Moja definicija podnošenja je ’’nadmašiti đavola; izdržati dovoljno dugo i dopustiti da nevolja učini ono što je potrebno da bismo prešli sa jedne strane krsta na drugu.’’

Bilo da se radi o neočekivanoj okolnosti koja nas je zadesila, patnji jer radimo nešto loše ili se odupiremo iskušenju i grehu radeći ono što je ispravno, moramo da prođemo kroz to. Ali na drugoj strani teških vremena nalazi se radost zbog dobijanja nagrade.

Danas, budi ohrabren načinom na koji je Isus podneo svoja iskušenja. Znao je za radost koja je pred njim i istrajao je do kraja. On ti daje moć da učiniš istu stvar.

Početak molitve:

Bože, želim da izdržim kao što je Isus. Pomozi mi da budem svestan nagrade i radosti koja me čeka, tako da Tvojom milošću mogu da izdržim svako iskušenje koje me snađe.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon