Jesti “čvrstu hranu” Božije riječi

Jesti “čvrstu hranu” Božije riječi

’’A savršenih je tvrda hrana, koji imaju osećanja dugim učenjem obučena za razlikovanje i dobra i zla.’’ —Jevrejima 5:14

Sećam se kad sam hranila svoju decu dok su bila mala, sve dok sam im davala banane i breskve bilo je super. Ali kada bi im dala grašak, nisu hteli da jedu. Ipak sam nastavila da im dajem grašak, bilo je potrebno vreme, ali su ga na kraju i oni jeli.

Isto je i sa hrišćanima koji su duhovno bebe. Kada počnemo da čitamo Božiju Reč, duhovno rastemo, prestanemo da živimo po telu i počnemo da radimo ono što On želi od nas.

Priče Solomunove 4:18 nam govore da je put pravednosti svetliji i jasniji svakog dana dok nastavljamo da živimo po Božijoj Reči. Ključna reč ovde je nastavljati. Treba da nastavimo da volimo, proučavamo i slušamo Reč da bi nas ona transformisala.

Jeste li ikad prošli kroz žuto svetlo na semaforu? Možda ste u žurbi pomislili da možete da stignete da prođete i da ne treba da se zaustavite. Ako to iznova ponavljate može se dogoditi da se negde slupate. Isto je i sa Božijom Reči.

Ako nastavimo da radimo ono što znamo da ne bi trebalo, možemo završtiti povređeni. Božija Reč je ovde da nas zaštiti.

Jevrejima 5:14 kaže a savršenih je tvrda hrana, koji imaju osećanja dugim učenjem obučena za razlikovanje i dobra i zla.

’’Tvrda hrana’’ Božije Reči će te uveravati i pokazivati ti stvari, to je pozitivno. Sveti Duh će nam u srcu dati do znanja da naš stav nije dobar ili da smo na pogrešnom putu.

Život u Reči je ključ života na pravom putu. Zato nemoj da budeš beba… jedi čvrstu hranu Reči!


Početak molitve

Bože, znam da je Tvoja Reč jedini put ka zrelosti. Vodi me i pomozi mi da rastem dok uzimam čvrstu hranu Tvoje Reči, tako da mogu da budem osoba kakvu si me stvorio u Hristu!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon